Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 26 octombrie 2013

Pilaf cu ciuperci

Pilaf cu ciuperci
Ingrediente
1.      1 cana orez,
2.      3 cani de apa,
3.      300 g ciuperci,
4.      1 ceapa,
5.      3 linguri ulei,
6.      1 lingura vegeta,
7.      sare.
Preparare
8.      Curatam si spalam bine ciupercile.
9.      Calim putin ceapa taiata marunt, adaugam ciupercile, apoi orezul spalat si scurs.
10.  Turnam apa, sarea si vegeta.
11.  Dupa ce a dat cateva clocote, acoperim vasul, il bagam in cuptor la un foc potrivit aproximativ 20 min.
12.  Se serveste cald, dar si rece. Langa el putem pregati o salata cu legume de sezon.


Tocana de pui

Tocana de pui
Ingrediente
1.      600 gr carne de pui
2.      300 gr ceapa
3.      3 catei de usturoi
4.      200 gr ardei
5.      300 gr rosii
6.      50 gr pasta de rosii
7.      50 gr faina
8.      50 ml ulei
9.      boia de ardei
10.  sare, piper
Preparare
Carnea de pui se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se toaca amrunt, ardeii se taie fasii subtiri, iar rosiile oparite se curata de coaja si se seminte. Se inabusa bucatile de pui cu putina apa si se scoate carnea dupa ce a fiert pe jumatate. In uleiul ramas se pune la inabusit ceapa, ardeiul, rosiile, se adauga boiaua de ardei si faina dilzovata in putina apa rece. Se amesteca bine si se adauga pasta de rosii, usturoiul, foile de dafin, sare, pierul si apa fiarta. Se lasa la fiert circa 10 minute. Se adauga bucatile de de carne si se continuu fierberea inca 20 de minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vinul si jumatate din cantitatea de patrunjle tocat marunt.