Blogul meu

Blogul meu

duminică, 20 octombrie 2013

Mămăligă cu brânză

Mămăligă cu brânză
Ingrediente:
  1. 350 grame mălai
  2. 1 lingură de unt
  3. 150 grame de slăninuţă sau bacon
  4. 250 grame de brânză de burduf
  5. 2 linguri de smântână
  6. sare
Preparare:
1.      Încingeţi cuptorul la 150 de grade Celsius.
2.      Faceţi o mămăligă potrivit de moale (de consistenţa unui griş cu lapte) din apă cu unt şi puţină sare. Sfârâmaţi bine brânza.
3.      În paralel, într-o tigaie, prăjiţi uşor slăninuţa până când elimina grăsimea şi se rumeneşte frumos.
4.      Ungeţi o formă termorezistentă (sau două, potrivite pentru servire) cu grăsime din tigaie.
5.      Puneţi un strat de mămăligă în vas, stropiţi-l cu puţină grăsime şi nivelaţi-l cu dosul unei linguri.
6.      Presăraţi brânză peste stratul de mămăligă.
7.      Repetaţi operaţiunea (adăugaţi încă un strat de brânză şi unul de mămăligă).
8.      Adăugaţi slăninuţa prăjită peste ultimul strat de brânză şi introduceţi vasul la cuptor pentru 8-12 minute (mai puţin dacă folosiţi vase individuale, mai mult dacă folosiţi un singur vas).
9.      Mămăliga cu brânză este gata când brânza de la suprafaţă s-a topit şi prinde a se rumeni.
10.  Mămăliga cu brânză la cuptor se serveşte fierbinte, cu o lingură de smântână şi cu murături alături. O farfurie cu gogonele murate ar fi trăsnet.


Ciorba de conopida cu carne de pasere

Ciorba de conopida cu carne de pasere
Am folosit:
·         2 morcovi
·         1 ceapa
·         2 linguri de orez
·         1 legatura de patrunjel
·         1/2 lingurita sare de lamaie
·         1 ou
·         1 smantana
·         sare/piper
·         Am taiat morcovii si ceapa in mixer –fin.
·         Am pus apa sa fiarba in oala.
·         Am pus ceapa si morcovii la fiert. Am spalat conopida si am rupt-o in buchetele mici. Le-am pus si pe ele la fiert.
·         Dupa 10 minute am adaugat si orezul si sare.
·         Am fiert pana conopida era fiarta, cam 20 de minute.
·         Am luat de pe foc, am adaugat smantana amestecata cu oul, sarea de lamaie, patrunjelul.
·         Am servit cu paine de casa cu coaja:)