Blogul meu

Blogul meu

joi, 28 noiembrie 2013

Spaghete milaneze




Spaghete milaneze
Ingrediente
1.      250 g spaghete
2.      500 g mezel (eu am folosit kaiser, jombon, muschi file)
3.      200 g cascaval
4.      280 g ciuperci feliate
5.      6 linguri bulion
6.      oregano
Mod de preparare
1.      Punem la fiert spaghetele conform instructiunilor de pe pachet.
2.      Mezelurile le taiem julien si cascavalul il dam prin razatoare
3.      Punem 3-4 picaturi de ulei intr-o tigaie si calim putin ciupercile. Doar pana se inmoaie dupa care adaugam si mezelurile.   Lasam pe foc aproximativ 8-10 minute. Cele 6 linguri de bulion (rase) le dizolvam in aproximativ 400 ml de apa, sucul rezultat il turnam peste mezeluri (in loc de bulion + apa puteti folosi suc de rosii daca aveti). Lasam sa fiarba pana sosul scade si se ingroasa un pic (aproximativ 10 min).
4.      Turnam sos peste spaghete si presaram cu cascaval.

Salată de fructe

Salată de fructe
  Ingrediente
1.      ½ bucată ananas
2.      1 bucată grapefruit
3.      3 bucăţi portocale
4.      1 bucată mango
5.      2 bucăţi kiwi
6.      1 bucată rodie
7.      250 grame căpşuni
8.      1 bucată măr
9.      100 grame coacăze roşii
10.  alcool
11.  frişcă
Mod de preparare
1.      Ananasul se taie cubuleţe.
2.      Rodia se desface.
3.      Portocalele se desface în felii şi se de taie cubuleţe
4.      Căpşunile se taie şi ele de dimensiunea celorlalte fructe deja tăiate.
5.      Se procedează la fel cu kiwi,
6.      grapefruitul,
7.      mango
8.      şi mărul.
9.      Se desprind de pe ciorchine boabele de coacăze şi se alătură celorlalte fructe.
10.  Se stropesc fructele cu alcool (whisky, coniac, rom etc), apoi se amestecă.
11.  Se lasă vasul acoperit la rece, pentru ca fructele să se "îmbată"puţin.
12.  Salata de fructe se serveşte alături de frişcă şi decorată cu frunze de mentă.
13.  Luna aceasta noi suntem gazda provocării "Dulce Românie" pentru care am preparat deocamdată o salată de fructe.