Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 30 iulie 2014

Tocanita de pui cu smantana

Tocanita de pui cu smantana
Ingrediente:
1.      piept de pui.
2.      smantana
3.      usturoi
4.      ceapa
5.      ardei rosii
6.      faina
7.      cartofi
Preparare:
Etapa 1: se cuata pieptul de pui si se taie bucatele ..apoi se adauga ceapa cu ardei rosu la calit un pic in foate putin ulei..dupa ce s-au calit cat de cat legumele se adauga carnea impreuna cu legumele lasate inca 2 minute amestecand bine.
Etapa 2: dupa ce s-au calit putin adaugi atata apa incat sa fie deasupra carnii si le lasi la fiert la ochi mic adaugand si o lingura de delicat.
Etapa 3: intre timp poti prepara smantana cu faina si usturoiul.pui intr-un vas 3 linguri de smanatana in cazul in care este prea groasa se subtiaza cu lapte.. apoi adaugi 2 linguri mari de faina amestecand usor pana cand se obtine o pasta mai moale.apoi in aceasta compozitie de faina si smantana adaugi usturoiul tocat marunt .
Etapa 4: in timp ce ai preparat carnea si smantana cu usturoiul .. se i-a smantana si se adaugat in bolul respectiv 2 3 linguri cu zeama de la carne impreuna cu legumele fierte pentru a incalzi un pic sosul de smantana cu faina ca apoi cand il vei turna in oala sa nu se faca cocoloase.dupa cum zicea dup ce a fiert carnea cu legumele adaugi sosu de faina si amesteci usor adaugand sare si boia dupa gust..
Etapa 5: dupa ce s-a ingrosat catd e cat sosul impreuna cu puiul adaugi patrunjel marunt tocat .se poate servi cu piure sau mamaliga.POfta buna



Tocanita de cartofi cu ciuperci

Tocanita de cartofi cu ciuperci
Ingrediente:
1.      5-6 cartofi mijlocii,
2.      cateva ciuperci de padure, de tip champignon,
3.      ceapa,
4.      sare, piper,
5.      zeama de lamaie,
6.      verdeata,
7.      ulei,
8.      smantana sau bulion.
Preparare:
Mai intai am curatat si spalat ciupercile. Daca sunt din conserva, trebuie doar spalate.
Apoi le-am stropit cu putina zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca la fiert.
Am curatat cartofii, i-am taiat in bucati mai marisoare si i-am lasat in apa rece. Am curatat si spalat ceapa, pe care am tocat-o marunt si am pus-o la calit in ulei direct in tigaia in care urma sa fac mancarea.
Dupa ce a devenit transparenta, am pus cartofii si am adaugat apa sa-i cuprinda peste tot, apoi am lasat la foc mic sa fiarba inabusit. Dupa 15-20 de minute de clocot, am adaugat ciupercile taiate si am lasat in continuare inca 10 minute sa fiarba, in acelasi timp potrivind de sare si piper. Daca mai e nevoie de apa, se mai adauga. La urma am inchis focul de la aragaz, am pus o lingura de smantana, am amestecat, si am presarat verdeata tocata pe deasupra.
Pentru cine doreste acest fel de mancare de post, in loc de smantana se poate pune una-doua lingurite de bulion cu cateva minute inainte de a inchide focul de la aragaz.