Tocanita de ficat
de pui cu piure
Ingrediente:
1.
250 g ficat de
pui
2.
3 cepe mari roşii
3.
3 linguri de ulei
4.
un ardei mic roşu
5.
un vârf cuţit de
piper şi unul de boia dulce
6.
1/2 linguriţă
vegeta
pentru piure:
1.
10 cartofi albi
2.
lingură margarină
3.
3 linguri lapte
călduţ
4.
un cub knorr de
pui
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii şi se pun
la fiert împreună cu cubul de Knorr. Intre timp se curăţă ceapa, apoi se taie
solzişori, la fel se pregăteşte şi ardeiul curăţat de seminţe. Ficatul se
spală, se curăţă de eventualele pieliţe şi se taie în sferturi fiecare bucată
de ficăţel.
Se pune uleiul la încins
într-o tigaie, se adaugă ceapa şi ardeiul, se călesc puţin cu două linguri de
zeamă de pe cartofi. Se adaugă apoi ficăţeii şi se lasă la foc mediu, să fiarbă
încet. Când scade zeama, se mai adaugă zeamă de la cartofii fierţi până ce ficatul
şi ceapa sunt moi.
Spre sfârşit se pun
piperul, boiaua, sare sau vegeta dacă mai este nevoie. Se serveşte alături de
cartofii făcuţi piure cu margarină şi lapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu