Tocanita de
cartofi si ardei
Ingrediente
1.
sare,
2.
450g cartofi
rosii curatati si taiati in cubulete,
3.
250ml supa
concentrata de legume,
4.
patrunjel tocat,
5.
600g rosii din
conserva pasate,
6.
8 ardei grasi
(rosii, galbeni) curatati si taiati in felii,
7.
1 ceapa rosie
tocata,
8.
5 catei usturoi
taiati in bucati,
9.
3 linguri ulei de
masline,
10. piper
Metoda de preparare
Caleste ceapa intr-un ceaun
in uleiul incins, la foc mediu, pana cand se inmoaie, apoi adauga usturoiul.
Lasa-le sa se caleasca impreuna cateva minute.
Adauga feliile de ardei
gras, redu focul si acopera cu un capac. Lasa ardeii sa se gateasca timp de 10
minute pana cand se inmoaie.
Adauga rosiile si cartofii,
condimenteaza cu sare si piper si lasa sa fiarba la foc mic timp de aproape 1
ora. Pe parcursa adauga din supa concentrata de legume. S-ar putea sa nu fie
nevoie de toata, in functie de cat de zemoase au fost rosiile. Nu vrei ca la
final sa ai o supa in loc de un sos legat pentru tocanita.
Serveste tocanita fierbinte
cu paine prajita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu