Tocanita de
cartofi cu morcovi si piept de pui
Ingrediente:
1.
1 kg cartofi
2.
4 morcovi
3.
400 g piept de
pui
4.
3 cepe
5.
2 linguri cu
pastă de tomate
6.
3 linguri cu vin
alb
7.
1 ceşcuţă cu orez
8.
1 căţel de
usturoi
9.
2 foi de dafin
10. 1 lingurita curry
11. sare
12. piper
13. ulei
14. 750 ml supa de legume
Mod de preparare:
Curăţă ceapa, tai-o mărunt
şi căleşte în câteva linguri cu ulei încins. Spală pieptul de pui, tamponează-l
cu un şervet, taie-l cubuleţe şi condimentează-l cu sare şi piper. Când ceapa
capătă o culoare aurie, adaugă pieptul de pui condimentat.
Lasă-l să se rumenească
puţin, după care presară praful de curry şi pune usturoiul curăţat şi tăiat în
feliuţe subţiri sau zdrobit. Stinge cu trei linguri cu vin, de preferat alb, şi
adaugă foile de dafin, cartofii tăiaţi cubuleţe şi morcovii rondele.
Acoperă cu apă caldă sau
supă de legume şi pune un praf de sare. Lasă să dea într-un clocot, pune două
linguri cu pastă de tomate, bagă la cuptor şi lasă să scadă. Serveşte alături
de orezul fiert separat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu