Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 20 august 2014

Tocanita de cartofi cu morcovi si piept de pui

Tocanita de cartofi cu morcovi si piept de pui
Ingrediente:
1.      1 kg cartofi
2.      4 morcovi
3.      400 g piept de pui
4.      3 cepe
5.      2 linguri cu pastă de tomate
6.      3 linguri cu vin alb
7.      1 ceşcuţă cu orez
8.      1 căţel de usturoi
9.      2 foi de dafin
10.  1 lingurita curry
11.  sare
12.  piper
13.  ulei
14.  750 ml supa de legume
Mod de preparare:
Curăţă ceapa, tai-o mărunt şi căleşte în câteva linguri cu ulei încins. Spală pieptul de pui, tamponează-l cu un şervet, taie-l cubuleţe şi condimentează-l cu sare şi piper. Când ceapa capătă o culoare aurie, adaugă pieptul de pui condimentat.
Lasă-l să se rumenească puţin, după care presară praful de curry şi pune usturoiul curăţat şi tăiat în feliuţe subţiri sau zdrobit. Stinge cu trei linguri cu vin, de preferat alb, şi adaugă foile de dafin, cartofii tăiaţi cubuleţe şi morcovii rondele.
Acoperă cu apă caldă sau supă de legume şi pune un praf de sare. Lasă să dea într-un clocot, pune două lin­guri cu pastă de tomate, bagă la cuptor şi lasă să scadă. Serveşte alături de orezul fiert separat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu