Supă de roşii cu
tăiţei de casă
Ingrediente:
1.
1 morcov mare
curăţat
2.
1 ceapă medie
curăţată
3.
1 rădăcină de
păstârnac curăţat
4.
1/2 lingură de
pătrunjel verde tocat
5.
750 g de roşii în
bullion
6.
1 lingură de
pastă de roşii
7.
1 linguriţă de
zahăr
8.
Un vârf de cuţit
de piper negru măcinat
9.
1 linguriţă de
sare
Tăiţei:
1.
100 g de faina+ 1
lingură pentru întins foaia
2.
1 ou
3.
½ linguriţă de
untură sau ulei de floarea soarelui
4.
1 linguriţă de
sare
Mod de preprare:
Curăţaţi şi apoi tocaţi
zarzavatul, după care puneţi-l la fiert într-o oală cu 1, 5 L de apă. După 15
minute adăugaţi roşiile în bulion şi pasta de roşii, continuând fierberea, la
foc mediu, timp de 30-35 de minute. Adăugaţi zahărul şi condimentele, apoi
pasaţi supa cu un blender după care strecuraţi-o frumos.
În timp ce supa fierbe
frământaţi ingredientele pentru tăiţei cu un vârf de cuţit de sare, formând un
aluat fin. lăsaţi alauatul să se odihnească 15 minute, apoi întindeţi pe
planşetă o foaie subţire, pudraţi-o cu un praf de făină, rulaţi-o într-un sul
strâns şi la urmă tăiaţi-o în fâşii foarte subţiri.
Răsfiraţi tăiţeii pe
planşetă şi lăsaţi-i să se zvânte timp de 7-8 minute, apoi puneţi-i la fiert
într-o oală cu 1,5 L de apă clocotită cu restul de sare. Fierbeţi tăiţeii timp
de 2-3 minute, amestecând să nu se lipească, apoi adăugaţi-i supei împreună cu
pătrunjelul tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu