Blogul meu

Blogul meu

joi, 7 august 2014

Supă de roşii cu tăiţei de casă

Supă de roşii cu tăiţei de casă
Ingrediente:
1.      1 morcov mare curăţat
2.      1 ceapă medie curăţată
3.      1 rădăcină de păstârnac curăţat
4.      1/2 lingură de pătrunjel verde tocat
5.      750 g de roşii în bullion
6.      1 lingură de pastă de roşii
7.      1 linguriţă de zahăr
8.      Un vârf de cuţit de piper negru măcinat
9.      1 linguriţă de sare
Tăiţei:
1.      100 g de faina+ 1 lingură pentru întins foaia
2.      1 ou
3.      ½ linguriţă de untură sau ulei de floarea soarelui
4.      1 linguriţă de sare
Mod de preprare:
Curăţaţi şi apoi tocaţi zarzavatul, după care puneţi-l la fiert într-o oală cu 1, 5 L de apă. După 15 minute adăugaţi roşiile în bulion şi pasta de roşii, continuând fierberea, la foc mediu, timp de 30-35 de minute. Adăugaţi zahărul şi condimentele, apoi pasaţi supa cu un blender după care strecuraţi-o frumos.
În timp ce supa fierbe frământaţi ingredientele pentru tăiţei cu un vârf de cuţit de sare, formând un aluat fin. lăsaţi alauatul să se odihnească 15 minute, apoi întindeţi pe planşetă o foaie subţire, pudraţi-o cu un praf de făină, rulaţi-o într-un sul strâns şi la urmă tăiaţi-o în fâşii foarte subţiri.
Răsfiraţi tăiţeii pe planşetă şi lăsaţi-i să se zvânte timp de 7-8 minute, apoi puneţi-i la fiert într-o oală cu 1,5 L de apă clocotită cu restul de sare. Fierbeţi tăiţeii timp de 2-3 minute, amestecând să nu se lipească, apoi adăugaţi-i supei împreună cu pătrunjelul tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu