Supa cu taitei de
casa
Ingrediente
1.
bucata de rasol
vaca (500 gr)
2.
2 morcovi
3.
1 ceapa
4.
1 telina mica
5.
1 ardei
6.
1 pastarnac
7.
cateva linguri
ulei
8.
sare dupa gust
9.
patrunjel verde
10. Taitei:
11. 1 ou intreg
12. faina cat cuprinde (5 – 6 linguri)
13. sare
Mod de preparare reteta Supa
cu taitei de casa
Spalam bine carnea in apa rece si o punem
la fiert in 3 litri de apa. Cand a dat in fiert, adunam spuma de deasupra (o
lasam sa fiarba pana cand iese tot sangele din ea) si apoi adaugam legumele
spalate si curatate (intregi).
Le
fierbem cu un praf de sare si cateva linguri de ulei (in functie de cat de
grasa e carnea, adaugam ulei mai mult sau mai putin).
Taitei:
Intr-un castron batem oul cu praful de sare
apoi adaugam faina treptat. Coca trebuie sa fie maleabila si sa nu se mai
lipeasca de mana (in nici un caz nu trebuie sa fie tare!) La un ou intra aprox.
5-6 linguri de faina.
Intindem foaia cu un facalet cat de subtire
putem, apoi o pudram cu faina. O taiem pe lung in doua (sau patru) si o
suprapunem apoi taiem taitei cu un cutit ascutit (cum taiem painea) si ii
rasfiram pe blat ca sa se usuce putin.
Cand legumele si carnea s-au fiert, le
scoatem din supa, supa o strecuram, apoi o punem inapoi in oala si adaugam
taiteii. Lasam la fiert pana se fragesesc.
La final adaugam patrunjelul verde tocat
marunt si servim!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu