Blogul meu

Blogul meu

joi, 7 august 2014

Supa cu taitei de casa




Supa cu taitei de casa
Ingrediente
1.      bucata de rasol vaca (500 gr)
2.      2 morcovi
3.      1 ceapa
4.      1 telina mica
5.      1 ardei
6.      1 pastarnac
7.      cateva linguri ulei
8.      sare dupa gust
9.      patrunjel verde
10.  Taitei:
11.  1 ou intreg
12.  faina cat cuprinde (5 – 6 linguri)
13.  sare
Mod de preparare reteta Supa cu taitei de casa
    Spalam bine carnea in apa rece si o punem la fiert in 3 litri de apa. Cand a dat in fiert, adunam spuma de deasupra (o lasam sa fiarba pana cand iese tot sangele din ea) si apoi adaugam legumele spalate si curatate (intregi).
    Le fierbem cu un praf de sare si cateva linguri de ulei (in functie de cat de grasa e carnea, adaugam ulei mai mult sau mai putin).
Taitei:
    Intr-un castron batem oul cu praful de sare apoi adaugam faina treptat. Coca trebuie sa fie maleabila si sa nu se mai lipeasca de mana (in nici un caz nu trebuie sa fie tare!) La un ou intra aprox. 5-6 linguri de faina.
    Intindem foaia cu un facalet cat de subtire putem, apoi o pudram cu faina. O taiem pe lung in doua (sau patru) si o suprapunem apoi taiem taitei cu un cutit ascutit (cum taiem painea) si ii rasfiram pe blat ca sa se usuce putin.
    Cand legumele si carnea s-au fiert, le scoatem din supa, supa o strecuram, apoi o punem inapoi in oala si adaugam taiteii. Lasam la fiert pana se fragesesc.
    La final adaugam patrunjelul verde tocat marunt si servim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu