Blogul meu

Blogul meu

vineri, 15 august 2014

Aperitiv cu vinete si dovlecei

Aperitiv cu vinete si dovlecei
    Ingrediente
    pentru 10 buc:
1.     1 vanata (aprox 400 gr)
2.     1 dovlecel (aprox 300 gr)
3.     2 morcovi
4.     1 ardei rosu
5.     1 ardei verde
6.     3 catei usturoi
7.     1 legatura mica de patrunjel
8.     ulei, sare
    Mod de preparare
    Se curata de coaja si se taie felii vanata si dovlecelul. Se sareaza si se lasa sa stea aprox. 30 de min, dupa care se prajesc in putin ulei si se lasa sa se scurga pe un servetel.
    Morcovul se taie betisoare si se fierbe in putina apa cu sare pana se inmoaie un pic.
    Ardeii se taie si ei betisoare.
    Usturoiul se toaca marunt, la fel si patrunjelul si se amesteca.
    Dupa ce s-a racit, se pune o felie de vanata, se presara un pic de patrunjel cu usturoi, apoi o felie de dovlecel, se alterneaza o felie morcov, una de ardei rosu, una de ardei verde, se ruleaza si se prinde cu o scobitoare.
    Le-am mai infrumusetat putin si le-am asezat pe un platou.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu