Supa de primavara
cu leurda
Ingrediente pentru supa de
leurda
1.
1 legatura de
leurda
2.
40 gr unt
3.
40 gr faina
4.
1 ceapa mica,
taiata
5.
250 ml lapte
6.
1 l supa de
legume
7.
200 ml smantana
8.
5- gr branza
dietetica
9.
sare si piper
dupa gust
Cum se prepara supa de
leurda
Spala bine frunzele de
leurda si apoi taie-le fin.
Pune untul la topit intr-o
tigaie si soteaza in el ceapa pana se inmoaie, fara sa apuce sa-si schimbe
culoarea. Apoi pune faina peste ceapa si lasa mancarea la fiert, la foc mic,
pentru cateva minute. Apoi toarna laptele si supa de legume si lasa supa la
fiert cam 10 minute.
Toarna apoi supa intr-un
blender si mixeaza pentru a obtine o supa cremoasa , fina. Adauga sare si piper
dupa gust.
Bate bine smantana cu
mixerul pana cand aceasta se intareste, apoi pune-o in supa si amesteca.
Incalzeste supa din nou, usor, fara sa o lasi sa fiarba.
Cum se serveste supa de
leurda
Se serveste calda, garnisita
cu un mot de smantana si cu leurda tocata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu