Mancare din piept
de pui cu ardei copt
1.
1 piept de pui
fara os si fara pielita
2.
1 ceapa mare
3.
1 capatana
usturoi
4.
6 ardei grasi
5.
6 rosii decojite
6.
1 lingura
zahar(facultativ)
7.
2 linguri ulei
8.
sare
9.
piper
In uleiul din cratita se coc
ardei acoperiti cu un capac.Se vor intoarce si cand sunt gata se scot intr-un
castron,se dau cu sare pe deasupra si se acopera .
Ceapa si usturoiul se toaca
marunt si se calesc un pic in uleiul de la ardei.
Pieptul de pui taiat
bucatele se adauga peste ceapa si usturoi,se amesteca sa se faca un pic si
carnea,apoi ,adaug rosiile date pe razatoare sau zdrobite cu furculita,cum iti
e mai usor.
Se lasa pe foc potrivit pana
scade bine.
Se potriveste gustul cu
sare, piper si eventual o lingura de zahar.
Eu la rosii totdeauna adaug
zahar.
Pana scade mancarica pe foc
,curat adei de pielita si incerc sa nu ii sparg ,sa nu isi piarda lichidul din
interior.
Se mai amesteca din cand in
cand.
Aranjam pe farfurii cum
dorim si ne place.
Portia am pozat-o!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu