Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 9 iulie 2014

Mancare de conopida cu carne de porc


Mancare de conopida cu carne de porc
Ingrediente:
1.      1,5 kg conopida
2.      500 g fleica de porc
3.      2 cepe
4.      1 lingura pasta de tomate
5.      400 g rosii in bulion
6.      50 ml ulei
7.      1 legatura marar
8.      1 lingurita rasa cimbru macinat
9.      sare
10.  piper
Mod de preparare:
Desfaceţi conopida în bucheţele, spălaţi-o şi lăsaţi-o să se scurgă de apă. Tăiaţi fleica de porc în bucăţele şi prăjiţi-o înăbuşit în ulei şi o ceşcuţă de apă. După ce se evaporă toată apa şi bucăţile de came se pătrund bine şi se rumenesc puţin, adăugaţi ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt.
Căliţi totul până când ceapa se înmoaie bine, apoi adăugaţi pasta de tomate şi roşiile în bulion tocate mărunt. Puneţi în cratiţă cimbrul, jumătate din legătura de mărar tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper. Adăugaţi o cană cu apă şi puneţi cratiţa în cuptorul încins, la foc mic pentru 45 de minute. Serviţi mâncarea de conopidă caldă presărată cu mărat tocat mărunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu