Mancare de
conopida cu carne de porc
Ingrediente:
1.
1,5 kg conopida
2.
500 g fleica de
porc
3.
2 cepe
4.
1 lingura pasta
de tomate
5.
400 g rosii in
bulion
6.
50 ml ulei
7.
1 legatura marar
8.
1 lingurita rasa
cimbru macinat
9.
sare
10. piper
Mod de preparare:
Desfaceţi conopida în
bucheţele, spălaţi-o şi lăsaţi-o să se scurgă de apă. Tăiaţi fleica de porc în
bucăţele şi prăjiţi-o înăbuşit în ulei şi o ceşcuţă de apă. După ce se evaporă
toată apa şi bucăţile de came se pătrund bine şi se rumenesc puţin, adăugaţi
ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt.
Căliţi totul până când ceapa
se înmoaie bine, apoi adăugaţi pasta de tomate şi roşiile în bulion tocate
mărunt. Puneţi în cratiţă cimbrul, jumătate din legătura de mărar tocat mărunt
şi potriviţi de sare şi piper. Adăugaţi o cană cu apă şi puneţi cratiţa în
cuptorul încins, la foc mic pentru 45 de minute. Serviţi mâncarea de conopidă
caldă presărată cu mărat tocat mărunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu