Ciorba de conopida
cu pui
Ingrediente
1.
1 conopida mare
de 1 kg
2.
1 piept de pui
3.
1 ceapa mare
4.
2 morcovi
5.
1 ardei rosu
6.
2 rosii
7.
200 ml smantana
8.
200 ml iaurt
9.
3 linguri ulei
10. 2 linguri zeama de lamaie
11. sare, piper macinat
12. 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare reteta
Ciorba de conopida cu pui
Se desface conopida in
buchetele, se spala si se pune in apa cu sare.
Se curata ceapa, morcovii si
ardeiul, se spala si se toaca cubulete, iar morcovii rondele. Se pun la calit
in ulei amestecand din cand in cand.
Se spala si se zvanta
pieptul de pui, apoi se taie cuburi si se caleste si el putin impreuna cu
legumele. Cand carnea si-a schimbat culoarea se adauga 3 litri de apa si se
lasa sa dea in clocot. Se adauga conopida si se fierbe aprox. 5-6 minute.
Intre timp de cojesc
rosiile, se scot cotoarele si se taie cubulete. Se adauga la supa, se
condimenteaza cu sare si piper, si se mai fierbe 4-5 minute.
Iaurtul si smatana se
amesteca bine intr-un bol impreuna cu un polonic de supa, dupa care se toarna
peste aceasta. Se acreste supa si se ia de pe foc.
Deasupra se presara
patrunjel verde tocat, dupa preferinte si se serveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu