Inimioare de pui
cu mazare
Mod de preparare
Se fierb inimioarele de pui,
lua spuma care se aduna deasupra si le vom da deoparte.Curatam legumele si le
tocam in forma dorita.Ceapa rosie o tocam si o calim in 2 linguri de ulei de
masline presat la rece,doar un minut,adaugam mazarea,inimioarele,dovleacul
razuit,pastarnacul razuit,2 sau 3 linguri pasta de ardei dulce,sare piper roz
proaspat macinat,tarhon uscat(o lingurita rasa) si lasam pe ochiul aragazului
cateva minute,intre 5 si 7 minute.Pregatim si ardeiul gras rosu tocat,il punem
si pe el,adaugam 2 sau 3 lingurite de vegeta fara sare(vegeta bio) si dam
craticioara la cuptor pentru 25-30 de minute. Mentionez ca adaug cel mult 1
ceasca de apa,deoarece si mazarea,cat si dovleacul isi lasa apa destula.Dupa 15
minute scoatem cratita din cuptor si amestecam bine.Inimioarele sunt destul de
fragede si mazarea la fel,deci nu trebuie sa lasam prea mult la cuptor,ajung 30
de minute.Cand servim adaugam patrunjel sau marar tocat cat mai fin.Fiecare isi
pune patrunjel si marar verde pe deasupra cat doreste.Este o mancare foarte
delicioasa.Pofta mare !!!
Ingrediente
1.
1 kg de inimioare
de pui(doar inimioare).
2.
1 kg mazare
(congelata la punga).
3.
100 gr dovleac
razuit mare.
4.
100 gr pastarnac
razuit.
5.
1 ceapa rosie.
6.
2-3 linguri de
ulei de masline extravirgin.
7.
2 sau 3 linguri
de pasta de ardei dulce.
8.
1 ardei gras
rosu(taiat patratele).
9.
2 sau 3 lingurite
de vegeta fara sare(vegeta bio).
10. sare, roz proaspat macinat,tarhon uscat(1 lingurita rasa).
11. patrunjel si marar verde tocat marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu