Blogul meu

Blogul meu

luni, 7 iulie 2014

Ficat cu sos italian

Ficat cu sos italian
Ingrediente:
Cantitatile date sunt pentru 2 portii
1.      500g ficat de porc,
2.      2 linguri de unt,
3.      sare, piper macinat,
4.      200g ciuperci,
5.      patrunjel verde tocat,
6.      1 pahar de vin,
7.      1 cana de supa baza.
Mod de preparare:
Ficatul se spala, se taie felii groase, se pun intr-un vas termorezistent cu o cana de supa baza, sare, piper si o ligura de unt. Se tine la foc mare timp de 1 ora, dupa care se intoarce, se adauga jumatate din cantitatea de vin si se lasa sa se patrunda bine. Separat, se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita cu o lingura de unt si putina sare. Se scad pe foc mic si, cand s-au inmuiat, se adauga restul de vin si cateva boabe de piper. Se scoate ficatul de la cuptor si se rastoarna deasupra lui sos de ciuperci preparat mai devreme. Se serveste fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu