Ficat cu sos
italian
Ingrediente:
Cantitatile date sunt pentru 2 portii
1.
500g ficat de
porc,
2.
2 linguri de unt,
3.
sare, piper
macinat,
4.
200g ciuperci,
5.
patrunjel verde
tocat,
6.
1 pahar de vin,
7.
1 cana de supa
baza.
Mod de preparare:
Ficatul se spala, se taie felii
groase, se pun intr-un vas termorezistent cu o cana de supa baza, sare, piper
si o ligura de unt. Se tine la foc mare timp de 1 ora, dupa care se intoarce,
se adauga jumatate din cantitatea de vin si se lasa sa se patrunda bine.
Separat, se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita cu
o lingura de unt si putina sare. Se scad pe foc mic si, cand s-au inmuiat, se
adauga restul de vin si cateva boabe de piper. Se scoate ficatul de la cuptor
si se rastoarna deasupra lui sos de ciuperci preparat mai devreme. Se serveste
fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu