Dovlecei murati
Ingrediente
1.
2 kg dovlecei (de
dimensiuni mici)
2.
2 morcovi
3.
2 cepe
4.
4-5 catei de
ustoroi
5.
200 g otet
6.
foi de dafin
7.
frunze de telina
8.
boabe de mustar
9.
boabe de piper
10. sare grunjoasa
Mod de preparare
Spala dovleceii, taie-le
capetele si infige-i din loc in loc cu o furculita, pe laterale.
Pregateste borcanele in care
ii vei tine la murat si incepe sa ii introduci. Adauga, printre ei, felii de
morcovi, ceapa taiata in sferturi, bucati de usturoi, boabe de piper si foi de
dafin.
Deasupra dovleceilor se pune
un pat de frunze de telina.
Pune la fiert 4 litri de apa
si adauga tot atatea linguri de sare. Pune si otetul. Dupa ce amestecul a
fiert, toarna-l peste dovlecei, pana se umple borcanul.
Asteapta ca borcanele sa se
mai raceasca un pic si apoi inchide-le etans cu capace.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu