Chiftele cu
cartofi noi si ardei la cuptor
Ingrediente pentru Chiftele cu cartofi noi si ardei la cuptor
1.
Cartofi cu ardei
la cuptor
2.
1 kg cartofi noi
3.
1 ardei gras rosu
(sau kapia)
4.
1/4 legatura
patrunjel
5.
1 ceapa medie
6.
2 catei de
usturoi
7.
3 linguri ulei de
masline
8.
150 ml supa de
pui (sau apa)
9.
100 ml sos de
rosii in stil grecesc
10. sare, piper negru
Chiftele
1.
300 gr carne
tocata de vita
2.
1/2 lingurita
sare
3.
1/4 lingurita
piper
4.
1/4 lingurita
chili
5.
1/4 lingurita
chimion (cumin)
6.
1 lingurita boia
dulce
7.
1 lingurita oregano
uscat
8.
1 lingurita menta
uscata (sfaramata)
9.
2 linguri ulei
10. 1 ceapa medie (50 gr)
11. 1 felie paine alba (50 gr)
12. lapte
13. 1 rosie
Chiftele cu cartofi noi si ardei la cuptor - Preparare
Pentru chiftele se pune painea la inmuiat
in lapte. Se caleste ceapa tocata marunt in ulei pana devine foarte moale. Se
adauga ceapa peste carnea tocata impreuna cu toate condimentele si painea
(scoasa din lapte dar nu o scurgeti foarte tare). Se amesteca pana la
omogenizare. Se face o chifteluta mica din acest amestec si se prajeste in
tigaia in care ati calit ceapa. Gustati chifteluta prajita si vedeti daca
condimentarea e buna (mai ales la sare).
Impartiti amestecul de carne in 4 bucati
egale si dati-le forma aplatizata (ca la hamburgeri) pentru a se coace uniform.
Puneti chiftelele la frigider pana aveti nevoie de ele. Pot fi formate cu
cateva ore inainte.
Curatati de coaja si taiati catofii noi
rondele. Taiati ardeiul cubulete. Tocati patrunjelul si ceapa marunt. Usturoiul
se taie felii.
Amestecati toate cele de mai sus intr-un
bol larg. Condimentati cu sare si piper negru si turnati uleiul si sosul d
rosii. Amestecati bine. Puneti legumele intr-o tava termorezistenta
incapatoare.
Turnati supa incet, pe marginea tavii, ca
sa nu spele legumele de condimente.
Dati tava la 200C pentru 20 minute.
Asezati chiftelele deasupra si puneti cate
o felie de rosie pe fiecare chiftea.
Coaceti inca 20 minute.
Serviti cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu