Mititei cu
garnitură de orez
Ingrediente
1.
600 g carne de
mici
2.
250 g orez
3.
2 căţei de
usturoi
4.
1 ceapă
5.
6 linguri ulei
6.
1 ţelină
7.
1 ardei gras roşu
8.
1 ardei iute
9.
1 litru supă de
legume
10. sare
11. piper
12. boia dulce de ardei
13. 150 g iaurt
14. pătrunjel verde
Preparare
1. Orezul se curăţă, se
spală şi se lasă la înmuiat în apă rece. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală
şi se toacă mărunt, apoi se călesc în ulei încins. Se adaugă ţelina şi ardeiul
gras tocate mărunt. Se stinge cu supa de legume fierbinte, se condimentează cu
sare, piper, boia, ardei iute fin tocat şi se lasă să fiarbă înăbuşit 5 – 10
minute.
2. Se adaugă orezul şi după
primul clocot se acoperă şi se lasă la foc mic 10 minute. Se dă deoparte şi se
acoperă cu un şervet de bucătărie, aşteptând 15 de minute să se umfle boabele
de orez.
3. Între timp, mititeii se
frig la grătar, la foc iute. Se servesc calzi cu garnitură de orez, la care se
poate adăuga o lingură de iaurt condimentat după gust cu sare, piper şi
pătrunjel verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu