Ciulama de pui cu mamaliguta
Ingrediente
1.
500g piept de pui
- taiat in bucatele
2.
2 cepe mari -
taiate marunt
3.
4-5 catei de
usturoi - zdrobiti
4.
1 legatura frunze
de patrunjel - maruntit
5.
2 linguri faina
de grau
6.
250g smantana
7.
2 linguri ulei de
masline
8.
bucatica praz
9.
Sare
10. piper
Mod de preparare reteta Ciulama de pui cu mamaliguta
Ceapa curatata si taiata
marunt o punem la calit, adaugam usturoiul maruntit, sare si piper. Dupa 5-6 minute, cand ceapa a devenit sticloasa,
adaugam pieptul de pui si mai amestecam 2-3 minute pana ce carnea isi schimba
culoarea, dupa care adaugam o cana mare de apa (250g) si jumatate din
cantitatea de patrunjel. Punem capacul si lasam sa fiarba pana ce carnea este
moale. Intre timp amestecam faina cu smantana pana devine o pasta omogena. Cand
carnea este fiarta, adaugam pasta de faina cu smantana, amestecam si mai lasam
pe foc sa dea cateva clocote, pana se ingroasa. Adaugam patrunjelul ramas si la
nevoie sare si piper.
Se serveste cu mamaliguta,
aranjata pe farfurie,dupa imaginatia fiecaruia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu