Ciorba de fasole
pastai
Ingrediente
1.
1 borcan fasole
pastai
2.
2 cepe
3.
2 morcovi
4.
1 pastarnac
5.
1/2 telina
6.
2 ardei
7.
3 linguri pasta
de rosii sau bulion
8.
1 lingura faina
9.
2 linguri ulei
10. tarhon in otet
11. leustean
12. cimbru
13. sare, piper
Mod de preparare
reteta Ciorba de fasole pastai
Se curata ceapa si
zarzavatul si se taie marunt.
Se pune la fiert o ceapa,
morcovii, pastarnacul si telina. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga si ardeiul
taiat cubulete. Se lasa sa dea cateva clocote.
Se adauga apoi fasolea
pastai (eu am avut fasole pastai pusa in borcane pe iarna).
Se adauga pasta de rosii si
se lasa sa fiarba.
Ciorba de fasole pastai este
singura la care eu fac rantas. Curatam si cealalta ceapa si o taiem marunt. O
punem la calit in putin ulei pana devine sticloasa. Adaugam o lingura de faina
si amestecam. Nu lasam sa se prajeasca faina. Cu un polonic luam ciorba din
oala de pe foc si stingem rantasul. Amestecam bine sa nu aiba cocoloase si il punem
in oala peste restul de ciorba.
Cand sunt fierte legumele se
adauga tarhonul si cimbrul si se mai lasa sa dea 2-3 clocote.
Potrivim de sare, adaugam
leusteanul taiat marunt si stingem focul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu