Chiftelute
marinate cu piure de cartofi
Ingrediente
1.
300 g carne
tocata de porc
2.
1 ceapa
3.
1 cartof
4.
6 catei de
usturoi
5.
2 oua
6.
pesmet
7.
sare,piper
8.
pasta de rosii
·
lingura de
faina
9.
marar
10. ulei
Mod de preparare reteta
Chiftelute marinate cu piure de cartofi
Am amestecat carnea cu ceapa
data pe razatoare,cartoful dat pe razatoare,pesmetul imuiat in apa,usturoiul
pisat,o lingura marar tocat,2 oua sare si piper.Se amesteca bine toate
ingredientele.Apoi se fac chiftelute si se prajesc in ulei fierbinte.In uleiul
ramas dupa prajirea chiftelelor se pune putina ceapa tocata foarte fin si se
lasa la calit.Se adauga o lingura de faina si se amesteca de cateva ori apoi se
adauga apa.Se face un sos nu prea gros in care se pune
condimente(vegeta,sare,piper) si marar verde si se lasa putin sa fiarba.Se
adauga la sfarsit pasta de tomata cam 100 g,se amesteca bine,se pun chiftelele
in sos si se mai da cateva clocote.Separat am facut piure de cartofi cu
unt,smantana si lapte.Am servit chiftelutele marinate cu piureul de cartofi si
castraveti bulgaresti pusi de mine in toamna trecuta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu