Ciorba de pui cu
agurida
In zona Buzaului, vara, se
obisnuieste ca ciorbica sa fie acrita cu agurida, primavara cu corcoduse si
prune verzi, iarna cu zeama de varza, iar cu bors, in restul anului. Cine
pleaca din Muntenia spre alte zone sau meleaguri, sigur duce dorul ciorbelor
acre!
Pentru ca este vara si
agurida este tocmai buna, pica tocmai bine o ciorbica de pui, delicioasa, cu un
gust aparte. Pentru necunoscatori, agurida – inseamna strugurii verzi, inca
necopti, care sunt foarte acri.
INGREDIENTE:
1.
1 pui mai mic,
2.
1 ardei gras
rosu,
3.
1 ardei gras
verde,
4.
2 morcovi,
5.
1 radacina
patrunjel,
6.
1 pastarnac,
7.
1 telina mica,
8.
1 ceapa,
9.
paste fainoase
scurte,
10. 3-4 rosii,
11. sare,
12. patrunjel,
13. leustean,
14. agurida.
PREPARARE:
Puiul se spala, se taie in
bucati mai mici si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza. Se adauga
:ardeiul gras, radacina de patrunjel, telina, pastarnacul, ceapa, toate tocate
in cuburi mici, si morcovii taiati
rondele. Dupa 15-20 minute de fierbere, se adauga pastele si rosiile decojite
si tocate marunt.
Agurida se pune intr-un vas
si se paseaza bine. Pasta obtinuta se strecoara si cu ea se acreste ciorbica.
Se potriveste gustul cu sare, se mai da un clocot si se opreste focul. Se
adauga patrunjelul si leusteanul tocate marunt.
Ciorba de pui cu agurida, se
serveste calda, dar mult mai buna este rece! ;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu