CIORBA DE FASOLE
BOABE
1.
150-200 fasole
boabe,
2.
morcov,
patrunjel,
3.
ceapa medie,
4.
un ardei gras,
5.
2 rosii,
6.
150 g sfecla
rosie,
7.
bors, (zeama
decastraveti,
8.
suc de rosii sau
otet,
9.
zeama sau sare de
lamiie),
10. leustean,
11. telina,
12. sare.
Fasolea inmuiata in apa rece,
a doua zi se limpezeste cu apa rece si se pune la fiert tot in apa rece.
Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute,
in 50 ml untdelemn si se adauga in oala cu fasole. Cind fasolea este fiarta, se
pun ardeiul taiat in felii subtiri, rosiile taiate in felii de 2 cm, sfecla
rasa prin razatoarea cu gauri mari si se fierb inca 30 minute, potrivindu-se
apoi gustul cu sare si completind cu apa, daca ciorba este prea deasa. Se
acreste dupa gust si se aromeaza cu frunze de leustean si telina taiate
marunt.Ciorba va avea culoarea roz. Se poate consuma si rece. Si in acest caz,
fasolea se poate fierbe in oala subpresiune, impreuna cu zarzavatul calit. Dupa
ce s-a desertat in oala obisnuita, cind da in clocot, se adauga celelalte
ingrediente.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu