Salata de conopida
Ingrediente
1.
1
conopida mijlocie(800 g)
2.
4 catei
usturoi
3.
cateva
fire de patrunjel verde (facultativ)
4.
2
galbenuse crude
5.
1
galbenus fiert
6.
ulei,
7.
sare,
8.
piper
9.
zeama de
lamaie
10.
1
lingurita mustar
Mod de preparare
Curatam conopida si o
desfacem in buchetele pe care le punem la fiert in apa cu putina sare cam 20’,
dupa care o scoatem din apa si o lasam la scurs.
Imtre timp facem o maioneza
din doua galbenuse crude, unul fiert, ulei,mustar, zeama de lamaie, sare si
piper. conopida si o incorporam putin cate putin in maioneza. Adaugam usturoiul
zdrobit, asezonam si salata este gata de servit.
Se serveste pe felii de
paine prajita .
Eu o fac fara usturoi, dar este o idee.
Patrunjel am sa pun sigur, chiar daca ai scris ca este facultativ.
Reteta ta mi-a venit numai bine ieri,pt ca
aveam o conopida in frigider si ma gandeam cum sa o prepar.Asa ca am ales
reteta ta.Eu nu am avut patrunjel verde si am adaugat marar verde congelat si
am mai adaugat un cartof cand am fiert conopida ca sa fie mai consistenta.Pe
deasupra am presarat un pic de oregano uscat.A iesit foarte buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu