Blogul meu

Blogul meu

marți, 6 mai 2014

Salată de cartofi cu caper

Salată de cartofi cu caper
Ingrediente:
1.      500 g cartofi
2.      30 g capere in otet
3.      2 oua
4.      2 ardei grasi in otet
5.      4 ansoa conservate in sare
6.      1 tulpina de telina
7.      1 legatura de busuioc
8.      cateva fire de busuioc si de patrunjel pentru ornat
9.      otet
10.  ulei extravirgin de masline
11.  sare
12.  piper
Mod de preparare
Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i într-o oală în multă apă cu sare, scurgeţi-i, curăţaţi-i de coajă şi tăiaţi-i rondele. Puneţi-i într-un castron şi lăsaţi-i deoparte. Fierbeţi cele două ouă, curăţaţi-le de coajă, tocaţi-le şi puneţi-le într-un castronel.
Apoi spălaţi şi curăţaţi ţelina şi legătura de busuioc, curăţaţi bucăţile de anşoa şi to­caţi-le mărunt. Tocaţi şi caperele, ardeiul gras, castravetele, ţelina şi busuiocul. Apoi puneţi-le pe toate în castronelul cu ouăle. Stropiţi cu un fir de ulei, adăugaţi o picătură de oţet, potriviţi de sare şi de piper şi bateţi totul până obţineţi o compo­ziţie omogenă.
Turnaţi peste cartofi sosul şi aduceţi la masă în farfurii individuale, ornate cu pă­trunjel şi busuioc bine spălat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu