Pui cu broccoli si
lamaie
Daca vrei o masa usoara
puiul si legumele sunt cea mai buna alegere. Daca nu vrei sa pierzi timp
pretios, poti sa gatesti aceasta reteta si cu bucatile de pui care raman dupa
friptura de cu o seara inainte.
Ingrediente
1.
2 linguri
zeama de lamaie,
2.
350 ml
supa de pui,
3.
2 buc
piept de pui fara piele,
4.
3 linguri
faina ,
5.
350 gr
broccoli ,
6.
200 gr
ciuperci
Metoda de preparare
Intr-o tigaie neaderenta
caleste pieptul de pui taiat fasii si ciupercile feliate subtire intr-o lingura
de ulei. Ai grija sa le intorci la fiecare 2 minute de pe o parte pe alta pana
cand se rumenesc
Adauga broccoli si 250 ml
supa de pui si lasa sa dea in clocot la foc mediu, apoi redu flacara si acopera
cu un capac. Lasa sa fiarba la foc mic timp de 5-7 minute pana cand broccoli si
puiul sunt fierte. Opreste focul.
Amesteca bine 100 ml de supa
de pui, zeama de lamaie si faina si pune intr-o tigaie pe foc mic. Lasa
amestecul sa fiarba pana cand incepe sa se ingroase si sa capete consistenta
unei smantani. Condimenteaza su sare si piper si 2-3 catei de ustuori.
Toarna sosul peste pui si
broccoli si lasa-le pe foc inca 1-2 minute.
Serveste puiul cu broccoli
cu taietei de orez, orez sau cuscus.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu