Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 17 mai 2014

Oua benedict cu cartofi

Oua benedict cu cartofi
    Ingrediente
1.      8 oua,
2.      8 felii de paine,
3.      8 bucati cascaval
4.      8 felii bacon,
5.      1 lingurita boia,
6.      piper,
7.      sare,
8.      2-3 linguri ulei,
Pentru garnitura:
1.      4 cartofi mari,
2.      1 ceapa rosie,
3.      1 legatura patrunjel,
4.      ulei,
5.      1 lingurita boia
    Mod de preparare
    Cartofii se pun la fiert in apa cu sare, Se curata apoi de coaja, se taie cubulete si se inabusesc in untul topit. se adauga sare, piper si boia si se amesteca cu ceapa calita in prealabil. Separat, se prajesc feliile de paine.
    Intr-o tigaie se pune ulei la incins, se adauga feliile de bacon, apoi cascavalul, se lasa 2-3 minute pe o parte si 2-3 pe cealalta. Se scot pe o farfurie si se adauga putin ulei daca e nevoie. Se prajesc ouale, se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se orneaza feliile de paine cu cascavalul, baconul, iar deasupra se asaza ouale.
    Mod de servire
    Ouale se serevsc cu garnitura de cartofi taranesti, ornati cu patrunjel verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu