Gratin de conopidă și broccoli
Ingrediente
1.
8
conopidă mare, ruptă în buchețele
2.
1 cub
pentru supă de legume bio
3.
1
broccoli mare, rupt în buchețele
4.
200g de
smântână pentru gătit
5.
1 lingură
de muștar cu boabe
6.
vin alb,
pentru stropit (dacă ai o sticlă desfăcută la îndemână)
7.
½
linguriță de nucșoară
8.
2 felii
de pâine veche, transformată în pesmet
Mod de preparare
1. Pune conopida într-o cratiță și acoper-o
cu apă rece, adaugă cubul pentru supă și adu totul la punctul de fierbere.
Adaugă broccoli și fierbe-l 1 minut, apoi scurge tot și păstrează puțin lichid.
Lasă legumele deoparte. (Nu trebuie sa fie foarte moi.)
2. Încinge cuptorul la 200ºC/gaz 6 (dacă nu
ai pus deja plăcinta de curcan în el). Amestecă smântâna pentru gătit cu
muștarul, vinul (dacă folosești), nucșoara și asezonează. Adaugă peste legume
și amestecă bine. Transferă totul într-un vas termorezistent, presară pesmetul
și dă la cuptor 30 de minute, până se rumenește.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu