Cartofi noi cu
masline si ceapa verde
Ingrediente
1.
1 kg cartofi noi
2.
1 legatura ceapa verde
3.
100 gr masline negre
4.
1 lingura bulion
5.
1\2 pahar vin
6.
patrunjel tocat
7.
2 linguri ulei masline extravirgin
8.
sare
9.
piper
Mod de preparare
Cartofii se spala si se curata de coaja.Se taie in
jumatati sau sferturi ( depinde de marimea lor)
Ceapa o spalam si o taiem rondele.Maslinele se oparesc
2 minute in apa clocotita.
Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam ceapa.Calim
2-3 minute dupa care adaugam cartofii.Punem 3 linguri de apa si inabusim totul
pentru 10 minute.
Adaugam maslinele ,2 cani de apa,sare si piper dupa
gust.Lasam sa fiarba circa 15 minute.Se adauga bulionul diluat in vin si
patrunjel tocat fin.Se lasa pe foc inca 10 minute ( pana ce cartofii s-au fiert
si zeama a scazut).
Cartofii se servesc cu patrunjel tocat deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu