RETETE PASTE 2014
– CIORBA DE MIEL
Respecta stie ca de pe masa de Paste nu
trebuie sa lipseasca ciorba de miel. Ciorba de mieleste de fiecare data in
centrul atentiei la masa de Paste, legumele si verdeata oferindu-i un gust
răcoritor de primăvară. Cea mai delicioasă ciorba de miel se preparara cu
legume proaspete, însă este la fel de important sa folosesti bucatile de carne
care se potrivesc cel mai bine la ciorba de miel.
Ingredientele
1.
Pentru o
ciorba de miel ca la mama acasa ai nevoie de:
2.
600 grame
carne de miel cu os (gat, coaste, piept) maruntaie de miel
3.
1 legatura
ceapa verd
4.
100 g
morcovi, 100 g pastranac si patrunjel radacina
5.
1 telina,
50 grame
6.
500 ml
bors,
7.
200 ml
smantana,
8.
1
galbenus de ou,
9.
patrunjel
si leustean verde.
Modul de preparare
1. Carnea se spala bine, se
taie bucati si se pune la fiert in apa cu sare sau cu delicat.
2. Dupa ce se strange bine
spuma se adauga ceapa verde taiata marunt, după care se se acopera cu capac si
se lasa sa fiarba.
3. Radacinoasele se taie
cubulete, se calesc putin in unt si se adauga in oala cu carne.
4. Se lasa totul la fiert,
pana cand carnea se inmoaie. Carnea si maruntaiele se scot din ciorba, se
scoate carnea de pe os, maruntaiele se taie cubulete si apoi se pun la loc in
ciorba.
5. Se adauga borsul, se lasa
sa dea in clocot si se drege cu galbenus si smantana.
Cum se serveste ciorba de
miel
Servire ciorba de miel –
Cand ciorba de miel e gata se presara deasupra patrunjel si leustean verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu