Blogul meu

Blogul meu

marți, 22 aprilie 2014

Clatite cu branza dulce la cuptor

Clatite cu branza dulce la cuptor
    Ingrediente
1.       Pentru aluatul de clatite avem nevoie de:
2.       2 oua
3.       12 linguri de faina
4.       apa (cat sa arate ca o smantana mai groasa... eu am pus cam un pahar si un sfert de apa) - se poate inlocui si cu lapte
    Pentru crema de branza:
1.      2 pachete branza de vaci , la 250 gr ( eu am folosit branza grasa)
2.      2 oua
3.      6 linguri de zahar
4.      2 pliculete zahar vanilat
5.      stafide
    Mod de preparare
1.      intr-un castron se amesteca bine cele 2 oua cu faina si apa , dupa care se prajesc clatitele pe rand.
2.      7 clatite mi-au iesit mie din aluat.
3.      Intr-un castron punem cele 2 pachete de branza, ouale ( intregi), zaharul, zaharul vanilat, si cate stafide vrem.
4.      Amestecam bine cu lingura si incepem sa umplem clatitele.
5.      Se pun cam 3 linguri de branza pe fiecare clatita, iar dupa ce o umpleti, nu o rulati normal, rulati-o foarte larg, doar un pic uniti marginile.
6.      Dupa ce le-am umplut pe toate , eu le-am pus intr-o tava din hartie de aluminiu neunsa cu nimic, voi puteti sa puneti in ce vreti, dar e preferabil sa fie macar un vas de jenna, iar clatitele sa fie una putin peste cealalta.
7.      le-am bagat in cuptor la 175 de grade pentru 20 de minute.
8.      Umplutura de branza dupa ce iese de la cuptor, este legata, nu curge deloc, si seamana foarte mult cu umplutura de la branzoaice. Puteti adauga si smantana deasupra lor inainte sa le bagati la cuptor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu