Clatite cu branza
dulce la cuptor
Ingrediente
1. Pentru
aluatul de clatite avem nevoie de:
2. 2 oua
3. 12 linguri
de faina
4. apa (cat
sa arate ca o smantana mai groasa... eu am pus cam un pahar si un sfert de apa)
- se poate inlocui si cu lapte
Pentru crema de
branza:
1.
2 pachete
branza de vaci , la 250 gr ( eu am folosit branza grasa)
2.
2 oua
3.
6 linguri
de zahar
4.
2
pliculete zahar vanilat
5.
stafide
Mod de preparare
1.
intr-un castron se
amesteca bine cele 2 oua cu faina si apa , dupa care se prajesc clatitele pe
rand.
2.
7 clatite mi-au
iesit mie din aluat.
3.
Intr-un castron
punem cele 2 pachete de branza, ouale ( intregi), zaharul, zaharul vanilat, si
cate stafide vrem.
4.
Amestecam bine cu
lingura si incepem sa umplem clatitele.
5.
Se pun cam 3 linguri
de branza pe fiecare clatita, iar dupa ce o umpleti, nu o rulati normal,
rulati-o foarte larg, doar un pic uniti marginile.
6.
Dupa ce le-am umplut
pe toate , eu le-am pus intr-o tava din hartie de aluminiu neunsa cu nimic, voi
puteti sa puneti in ce vreti, dar e preferabil sa fie macar un vas de jenna,
iar clatitele sa fie una putin peste cealalta.
7.
le-am bagat in
cuptor la 175 de grade pentru 20 de minute.
8.
Umplutura de branza
dupa ce iese de la cuptor, este legata, nu curge deloc, si seamana foarte mult
cu umplutura de la branzoaice. Puteti adauga si smantana deasupra lor inainte
sa le bagati la cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu