Piept de pui cu
mazăre
REȚETE
Ingrediente:
1.
1 piept
de pui (ecologic, de țară :)),
2.
500 g
mazăre congelată,
3.
1 ceapă,
4.
1
conservă cu roșii cubulețe,
5.
sare,
6.
piper,
7.
mărar
verde.
Preparare:
Etapa 1: Pentru că pieptul
de la un pui crescut la țară este cu mult mai ațos, trebuie fiert bine înainte
de al găti în fel și chip.
Se pune la fiert în apă rece
cu un praf de sare și se fierbe minim 20 minute.
Când este gata se stoate și
se lasă la zvântat.
Se tranșează fâșii lungi.
Se încinge puțin ulei într-o
tigaie și se rumenește bine pe toate părțile, după care se scoate și se
păstrează la cald.
În uleiul rămas călim foarte
puțin ceapa tocată mărunt.
Adăugăm mazărea congelată și
amestecăm bine.
Turnăm apă fierbinte cât să
acopere mazărea și lăsăm să fiarbă 10-15 minute în funcție de mazăre.
(verificăm după 10 minute dacă este fiartă, în caz contrar se mai lasă 5
minute).
Adăugăm roșiile din conservă
cu tot cu sos și mărarul proaspăt tocat mărunt și mai lăsăm 5 minute pe foc.
Condimentăm cu sare și
piper.
Aducem carnea în cratiță și
acoperim până la servire.
La servire se ornează cu
mărar proaspăt tocat.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu