Blogul meu

Blogul meu

marți, 15 aprilie 2014

Pepene murat


Pepene murat
    Ingrediente
1.      felii de pepene roz apa
2.      1 lingura de sare grunjoasa la un litru de apa
3.      2 linguri de otet la un litru de apa
4.      tulpini de marar proaspat
    Mod de preparare
    Pepenele murat este delicios. Atunci cand faceti acest sortiment de muraturi e indicat sa folositi pepeni cat mai mici.Se taie pepenele in bucati si se aseaza in borcan.
    Se amesteca apa cu sarea si otetul, pana s-a topit sarea.
    Se aseaza si tulpinile de marar in borcan si se toarna apa cu sare si otet.
    Se acopera cu o farfurie si se tine la soare 4-5 zile.
    Se poate consuma sau se poate pune la frigider in containere de plastic sau in borcane. Eu asa imi tin si castravetii peste iarna, primavara ii am tot crocanti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu