Ciorba de macris
fara carne
I-am zis la Luci ca fac
ciorba de macris si ma intreaba de unde am gasit miel :). In conceptia lui
ciorba de macris se face doar cu carne de miel. Lasa ca schimbam noi unele
obiceiuri.
Reteta de mai jos o am de la
mama, o alta varianta fata de ciorba clasica.
Ingrediente:
1.
1 kg
macris
2.
2 cepe
mici
3.
3 linguri
orez
4.
250ml
lapte
5.
2 oua
6.
sare,
patrunjel verde, ulei
Se toaca ceapa marunt si se
caleste pana devine sticloasa apoi se adauga macrisul spalat bine.
Se caleste apoi se adauga
cele 3 linguri de orez si se mai caleste cateva minute.
Adaugam 3 litri de apa rece
si lasam sa fiarba pana este fiert orezul. Apoi se pune laptele si se da
intr-un clocot.
Stingem focul si amestecam
galbenusurile cu putina supa fierbinte si rasturnam amestecul in oala.
Albusurile le dam drumul
intregi in oala.
Potrivim de sare si mai
adaugam patrunjel verde tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu