Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 16 aprilie 2014

Ciorba de macris fara carne

Ciorba de macris fara carne
I-am zis la Luci ca fac ciorba de macris si ma intreaba de unde am gasit miel :). In conceptia lui ciorba de macris se face doar cu carne de miel. Lasa ca schimbam noi unele obiceiuri.
Reteta de mai jos o am de la mama, o alta varianta fata de ciorba clasica.
Ingrediente:
1.      1 kg macris
2.      2 cepe mici
3.      3 linguri orez
4.      250ml lapte
5.      2 oua
6.      sare, patrunjel verde, ulei
Se toaca ceapa marunt si se caleste pana devine sticloasa apoi se adauga macrisul spalat bine.
Se caleste apoi se adauga cele 3 linguri de orez si se mai caleste cateva minute.
Adaugam 3 litri de apa rece si lasam sa fiarba pana este fiert orezul. Apoi se pune laptele si se da intr-un clocot.
Stingem focul si amestecam galbenusurile cu putina supa fierbinte si rasturnam amestecul in oala.
Albusurile le dam drumul intregi in oala.
Potrivim de sare si mai adaugam patrunjel verde tocat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu