Blogul meu

Blogul meu

duminică, 13 aprilie 2014

PAINE CU CARTOFI

PAINE CU CARTOFI
INGREDIENTE:
1.      doua kg faina de grau,
2.      un kg cartofi,
3.      100 g drojdie,
4.      doua linguri cu zahar,
5.      lingura cu sare,
6.      1.500 ml apa.
PREPARARE:
 Plamadeala se face amestecand drojdia cu putina apa calda si zahar. Se lasa sa creasca, la cald, timp de o ora. Se pun cartofii la fiert, cu coaja cu tot. Cand sunt moi, se descojesc si se sfarama, formandu-se o pasta. Faina cernuta se pune intr-un lighean si se adauga cartofii, plamadeala, zaharul, sarea si apa calduta. Se framanta bine si se lasa la crescut o ora. Aluatul se imparte in mai multe parti si se modeleaza fiecare paine. Se asaza in tavi si se coc in cuptor, la foc potrivit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu