File de biban de
mare cu fenicul
Ingrediente
1.
2 fileuri
de biban de mare stropit cu un pic de zeama de lamaie si sare\piper
2.
pesmet 1
lingura sau malai
3.
1 fenicul
mai mare
4.
250 ml de
supa de legume sau apa
5.
4 linguri
de ulei de masline
6.
un varf
de cutit sare \piper
Mod de preparare
Pestele dupa ce l-am lasat
10 minute la marinat cu ingredientele mentionate la peste, il trecem prin malai
sau pesmet si-l prajim la foc iute in 2
linguri de ulei ,cca 2+2 min apoi il scoatem pe un servetel absorbant.
In paralel, in alta tigaie
prajim feniculul taiat felii si preserat cu piper si sare ,pe ambele parti,pana
prinde o culoare ca in imagine ,turnam deasupra supa de legume sau apa si lasam
la foc mic 10 minute pana se evapora tot lichidul. Potrivim de sare si piper.
Se serveste cald si dupa
preferinta cu sos picant.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu