Blogul meu

Blogul meu

marți, 22 aprilie 2014

Ardei umpluti cu orez si urda

Ardei umpluti cu orez si urda
    Ingrediente
1.      4 ardei grasi
2.      200 g urda
3.      70 g orez
4.      1 ceapa
5.      1 morcov
6.      sare
7.      piper
8.      marar
9.      2-3 rosii
10.  3-4 linguri ulei
    Mod de preparare
    Ardeii se curata de seminte, se spala si se lasa sa se scurga de apa.
    Ceapa se toaca marunt, morcovul se rade mic, urda se paseaza bine cu o furculita, orezul se spala in mai multe ape, mararul se taie fin.
    Ceapa se inabusa in 2 linguri ulei si 100 ml apa. Dupa 5-6 minute, se adauga morcovul si orezul. Se lasa sa se gateasca la foc mic, amestecand constant sa nu se prinda de fundul vasului. Dupa ce orezul s-a umflat usor si toata apa a scazut, se opreste focul. Se adauga mararul, urda si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
    Cu amestecul obtinut se umplu ardeii grasi.
    Rosiile se dau pe razatoare si se amesteca cu 1-2 linguri ulei, 200 ml apa, sare si putin piper.
    Sosul de rosii se toarna intr-un vas termorezistent, apoi se aseaza ardei umpluti.
    Vasul se da la cuptor pentru 25 minute acoperit cu capac sau cu folie din aluminiu, si inca 5-10 minute fara capac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu