Blogul meu

Blogul meu

vineri, 11 aprilie 2014

Ciorba de orez cu vacuta




Ciorba de orez cu vacuta
Ingrediente:
1.      500-600 gr.
2.      carne de vaca,
3.      1 buc.
4.      ceapa,
5.      1 buc.
6.      morcov,
7.      1 buc.
8.      patrunjel,
9.      1 buc.
10.  telina mica,
11.  6 linguri de orez,
12.  1 ou,
13.  zeama de la o lamiie,
14.  sare,
15.  patrunjel verde tocat,
16.  2 l apa
Mod de preparare
Carnea taiata in bucati se pune la fiert cu apa rece. Dupa primele clocote, se ia spuma si se adauga ceapa si zarzavaturile intregi, curatate si spalate. Dupa ce aproape au fiert se adauga orezul spalat.
Cind orezul este fiert, se potriveste ciorba de sare, se trage oala de pe foc si se drege cu un ou batut si zeama de lamiie.
Se poate pune si smantana
Cuvinte cheie: ciorba orez vacuta carne telina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu