Blogul meu

Blogul meu

joi, 10 aprilie 2014

Pilaf bulgaresc

Pilaf bulgaresc
Ingrediente
1.      2 cani orez ( la 1 cana orez - 3 cani apa)
2.      1 ceapa
3.      2 morcovi
4.      1 ardei gras rosu
5.      ulei
6.      sare
7.      patrunjel
8.      2 rosii coapte
Mod de preparare
Spalam legumele.Ardeiul il taiem fisii,morcovul il curatam de coaja si il taiem rondele,ceapa o curatam si o tocam marunt.
Intr-o tigaie cu ulei punem legumele sa se caleasca.Cind au prins culoare adaugam orezul ( spalat in apa rece) si amestecam in continuu cu o lingura lemn ( ptr a nu se lipi orezul).Lasam sa prinda culoare si apoi adaugam apa.Lasam sa fiarba la foc mic.Se potriveste de sare.
Cand orezul e aproape fiert adaugam rosiile spalate si taiate in cuburi si patrunjelul tocat
Se serveste cald.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu