Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 16 aprilie 2014

Ciorba de macris

Ciorba de macris
    Ingrediente
1.      1 pui sau 1 kg carne vitel sau miel,
2.      1 morcov,
3.      1 patrunjel,
4.      1 ceapa,
5.      250-300g macris,
6.      3 galbenusuri,
7.      3 linguri smintina,
8.      3-4 linguri otet,
9.      sare,
10.  patrunjel verde
    Mod de preparare
    Se taie in bucatele carnea, se presara cu sare si se pune intr-o oala cu 2 litri de apa, impreuna cu morcovul, patrunjelul, ceapa taiata marunt. Cind carnea este aproape fiarta, se strecoara ciorba intr-alta oala, unde se pun si bucatile de carne. Se adauga tot atunci macrisul ales si spalat si patrunjel verde taiat marunt. Se lasa sa mai fiarba cca 10-15 minute. Separat, se bate in supiera galbenusurile cu smintina si otetul, apoi se pune peste acestea cite putin din ciorba, amestecind-o totodata bine, pina se pune toata ciorba.
    Mod de servire
    Se serveste fierbinte cu felii de franzela prajite in unt, care se pun in ciorba


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu