Pui in bere
Ingrediente
1.
pui
intreg 1 buc.
2.
bere 1
cutie
3.
unt 2
cuburi
4.
usturoi 5
catei
5.
condimente
pui
Mod de preparare
1. Puiul se sterge bine cu un servet
absorbant si se taie in doua cu o foarfeca de bucatarie (se poate lasa si
intreg daca aveti un vas mai mare). Se presara condimentul de pui iar usturoiul
se zrobeste putin, fara a fi curatat.
2. Un vas de yena se unge cu unt, se pun
cateii de usturoi, iar deasupra se aseaza jumatatile de pui. Se toarna berea,
pana acopera aproximativ jumatate din carne.
3. Se acopera cu un capac (sau folie de
aluminiu) si se da la cuptor, la 180gr., aproximativ 45 min. Cand carnea este
frageda se scoate capacul si se mai lasa in cuptor pana scade sosul de bere si
se rumeneste frumos.
4. Poate fi servit cu garnitura de cartofi
sau legume.
5. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu