Blogul meu

Blogul meu

duminică, 27 aprilie 2014

Chiftelute cu sos tomat

Chiftelute cu sos tomat
    Ingrediente
1.      400 g carne vita,
2.      300 g carne porc,
3.      200 g franzela,
4.      2 cepe,
5.      3 oua,
6.      verdeata 2 legaturi,
7.      75g faina,
8.      150g ulei,
9.      1g piper,
10.  sare,
Pentru sos:
1.      ulei,
2.      1 lingura faina,
3.      1 lingura bulion,
4.      1 cana de apa,
5.      foaie de dafin,
6.      de piper,
7.      lingurita de zahar,
8.      cimbru
    Mod de preparare
    Chiftelutele cu sos tomat sunt delicioase. Pentru chiftele se da mai intai carnea prin masina de tocat. Franzela se inmoaie in apa si se stoarce bine, Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se amesteca totul si se adauga ouale, sare, piper si verdeata tocata marunt. Se formeaza chiftelute, se trec prin faina si se prajesc in ulei.
    Se prepara sosul astfel: se pune 100 ml ulei intr-o tigaie, se adauga faina, apoi adauga bulionul, apa si se fierbe putin, pana se ingroasa. Se adauga apoi zaharul, cimbrul sare si piperul. Se pun chiftelutele in sos, si se mai fierb inca 5 minute. La sfarsit se mai potriveste odata gustul de sare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu