Dovlecei umpluti,
cu capacele de rosii
Ingrediente
1.
1500 gr
carne tocata
2.
4-5
dovlecei mai mici
3.
sare,piper
4.
2-3 rosii
( pentru capacele)
5.
200 ml
suc de rosii
6.
3 linguri
cu pasta de tomate
7.
3 linguri
cu ulei
8.
3 cepe
9.
1 ceasca
cu orez
Mod de preparare
Curatam dovleceii de coaja, ii taiem in
doua, si ii scobim la mijloc cu o lingura. Intr-un castron punem carnea tocata.
Spalam orezul, il scurgem bine si il adaugam peste carne. Tocam ceapa marunt si
o calim in ulei pana devine sticloasa. Dupa ce s-a calit o adaugam peste carnea
tocata. Adaugam sare si piper dupa gust.
Umplem dovleceii cu amestecul de carne si
ii asezam unul langa celalalt intr-o cratita mai inalta. Taiem rosiile in felii
subtiri si le punem deasupra la dovlecei, ca si niste capacele. Desfacem pasta
de tomate in putina apa si o turnam peste dovlecei. Adaugam sucul de rosii si
completam cu apa. Dam la cuptor la foc mica pana se rumenesc frumos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu