Blogul meu

Blogul meu

luni, 28 aprilie 2014

Dovlecei umpluti, cu capacele de rosii

Dovlecei umpluti, cu capacele de rosii
    Ingrediente
1.      1500 gr carne tocata
2.      4-5 dovlecei mai mici
3.      sare,piper
4.      2-3 rosii ( pentru capacele)
5.      200 ml suc de rosii
6.      3 linguri cu pasta de tomate
7.      3 linguri cu ulei
8.      3 cepe
9.      1 ceasca cu orez
    Mod de preparare
    Curatam dovleceii de coaja, ii taiem in doua, si ii scobim la mijloc cu o lingura. Intr-un castron punem carnea tocata. Spalam orezul, il scurgem bine si il adaugam peste carne. Tocam ceapa marunt si o calim in ulei pana devine sticloasa. Dupa ce s-a calit o adaugam peste carnea tocata. Adaugam sare si piper dupa gust.
    Umplem dovleceii cu amestecul de carne si ii asezam unul langa celalalt intr-o cratita mai inalta. Taiem rosiile in felii subtiri si le punem deasupra la dovlecei, ca si niste capacele. Desfacem pasta de tomate in putina apa si o turnam peste dovlecei. Adaugam sucul de rosii si completam cu apa. Dam la cuptor la foc mica pana se rumenesc frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu