Ficatei aromati
Ingrediente
1.
1 kg
ficatei de pui,
2.
2 cepe,
3.
50 ml
ulei,
4.
sare,
5.
piper,
6.
verdeata.
Garnitura:
1.
5 cartofi
mari,
2.
sare,
3.
patrunjel
verde,
4.
50 gr
ulei.
Decor:
1.
salata
verde creata,
2.
rosii.
Preparare
Ficateii se spala si se pun
intr-un bol, straturi , straturi cu ceapa taiata rondele, sare si se lasa cca 2
ore la rece. Dupa acest timp se inlatura ceapa, iar ficateii se pun cu ulei
intr-o tigaie. Se lasa sa se prajesca la foc mic. Cand sunt bine prajiti pe
ambele parti se adauga piper si sare dupa gust. Separat intr-o cratita se pun
cartofii curatiti , spalati si taiati rondele cu apa si sare la fiert. Cand
sunt fierti se scot si se prajesc cateva momente in ulei incins pe ambele
parti. Se adauga sare dupa gust. pe un platou cu salata verde se adauga
ficateii, cartofii si presaram verdeata tocata marunt.
Servire
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu