Ciorba de coaste
afumate
Ingrediente
1.
500 gr
coasta afumata de porc
2.
1 morcov
potrivit
3.
1 telina
4.
1
pastarnac
5.
1 ceapa
6.
1 rosie
7.
1 cartof
potrivit ca marime
8.
3 linguri
pasta de tomate
9.
3 cuiburi
taietei
10.
patrunjel
verde
11.
zeama de
varza
Mod de preparare reteta
Ciorba de coaste afumate
Taiem coasta de porc in
bucati potrivite, apoi o spalam cu apa calduta. Intr-o oala incapatoare punem
coasta sa fiarba cu apa rece.
Intre timp curatam legumele.
Morcovul, telina,si pastarnacul le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Cine doreste
le poate taia cubulete potrivite. Rosia se opareste, se curata de pielita si se
da si ea pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa se toaca marunt, iar cartoful se
taie cubulete. Lasam sa fiarba carnea, iar cand incepe sa se formeze spuma
deasupra, o luam cu o lingura. Curatam de spuma ori de cate ori este nevoie.
Adaugam zarzavatul si lasam sa fiarba, la foc potrivit, pana cand carnea este
bine fiarta. Spre sfarsitul prepararii adaugam zeama de varza dupa gust si
pasta de tomate. Mai adaugam sare doar daca este nevoie. Atentie, nu punem sare
de la inceput in ciorba, deoarece si zeama de varza este sarata. Lasam sa
fiarba cateva minute, apoi adaugam taieteii si lasam sa dea in cateva clocote,
cat sa se inmoaie. Oprim focul si adaugam patrunjelul tocat marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu