Ciorbă bănăţeană
Ingrediente
1.
300 g
fasole albă uscată
2.
4 cartofi
3.
1-2 cepe
roşii
4.
1 morcov
5.
1-2 ardei
6.
500 ml
suc de roşii
7.
1
lingurita boia iute
8.
300 g
cârnaţi de casă picanţi
9.
2
legaturi pătrunjel proaspăt
10.
1
lingurita ulei de floarea-soarelui
Preparare
1. Se lasă fasolea la
înmuiat în apă călduţă, timp de 3-4 ore. Se scoate din apă şi se pune să fiarbă
în câteva ape, până elimină toxinele.
2. După ce s-a fiert, se
scoate din apă şi se lasă în sită să se scurgă. Separat, se curăţă ceapa,
ardeii, morcovul şi cartofii. Se taie cubuleţe, ca pentru ciorbă şi se înăbuşe
câteva minute în uleiul de floarea-soarelui.
3. Se adaugă aproximativ 2
litri de apă şi se pun să fiarbă la foc mediu, acoperite cu un capac. În acest
timp, se taie cârnaţii felii şi se călesc în sucul propriu.
4. După ce au fiert
legumele, se adaugă sucul de roşii, sarea, piperul, boiaua iute, se mai lasă să
clocotească 10 minute şi se serveşte cu bucăţile de cârnaţi şi pătrunjel
proaspăt tocat mărunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu