Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 26 martie 2014

Ciorbă bănăţeană

Ciorbă bănăţeană
Ingrediente
1.      300 g fasole albă uscată
2.      4 cartofi
3.      1-2 cepe roşii
4.      1 morcov
5.      1-2 ardei
6.      500 ml suc de roşii
7.      1 lingurita boia iute
8.      300 g cârnaţi de casă picanţi
9.      2 legaturi pătrunjel proaspăt
10.  1 lingurita ulei de floarea-soarelui
Preparare
1. Se lasă fasolea la înmuiat în apă călduţă, timp de 3-4 ore. Se scoate din apă şi se pune să fiarbă în câteva ape, până elimină toxinele.
2. După ce s-a fiert, se scoate din apă şi se lasă în sită să se scurgă. Separat, se curăţă ceapa, ardeii, morcovul şi cartofii. Se taie cubuleţe, ca pentru ciorbă şi se înăbuşe câteva minute în uleiul de floarea-soarelui.
3. Se adaugă aproximativ 2 litri de apă şi se pun să fiarbă la foc mediu, acoperite cu un capac. În acest timp, se taie cârnaţii felii şi se călesc în sucul propriu.
4. După ce au fiert legumele, se adaugă sucul de roşii, sarea, piperul, boiaua iute, se mai lasă să clocotească 10 minute şi se serveşte cu bucăţile de cârnaţi şi pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu