Cartofi copti cu
usturoi
Ingrediente:
1.
cartofi
2.
usturoi
3.
ulei de
masline
4.
unt
5.
parmezan
6.
sare,
piper dupa gust
Am spalat cartofii foarte
foarte bine, pentru ca i-am folosit cu tot cu coaja. Cel mai bine e sa fie
cartofii noi, dar cum suntem in plina iarna...
I-am crestat in felii foarte
subtiri. Ca si cum i-as fi taiat felii, dar nu pana la capat. Intre felii, am
introdus usturoi, taiat si el la randul lui, rondele subtiri. Am presarat, sare
si piper proaspat macinat. Am stropit cu ulei de masline.
Bine ar fi fost daca as fi
avut si putin rozmarin, dar asta e! I-am pus intr-o tava pe hartie de copt (se poate folosi si folie de aluminiu) si -am
dat la cuptor la foc mic, unde am uitat de ei vre-o ora. Trebuie sa ii incercati cu o scobitoare sau
cu furculita. Timpul de coacere depinde foarte mult de soiul cartofilor. Daca
scobitoarea trece usor prin ei, inseamna ca sunt gata.
I-am scos din cuptor si i-am
servit cu unt si parmezan ras deasupra.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu