Salata de paste cu
legume
Ingrediente
1.
150 gr
paste scurte
2.
6 rosii
cherry (12 daca sunt foarte mici)
3.
1
dovlecel
4.
1 ardei
gras (am folosit cate 1/3 ardei rosu, galben si verde)
5.
4 frunze
busuioc
6.
3 catei
usturoi
7.
5 linguri
ulei masline extravirgin
8.
10
rasnite chili
9.
sare
Preparare
Intr-o tigaie larga se incalzeste uleiul.
Se adauga usturoiul taiat felii si chili. Se prajeste la foc mic pana usturoiul
se inmoaie.
Se da focul la mare si se adauga rosiile
taiate (in doua sau patru, dupa marime). Se prajesc rosiile timp de 3 minute,
amestecand rar. Se scot pe o farfurie.
Se adauga in tigaie dovlecelul taiat
bastonase. Se prajeste, amestecand rar, timp de 3 minute. Se scot peste rosii.
Se adauga in tigaie ardeiul taiat fasii. Se
prajeste, amestecand rar, timp de 5 minute. Se scoate peste rosii si dovlecel.
Se toarna peste legume tot uleiul care a ramas in tigaie.
Peste legumele prajite se adauga busuiocul
taiat fasii.
Se fierb pastele in multa apa cu sare
conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg de apa si se pun intr-un bol. Se
toarna peste ele legumele prajite, impreuna cu tot sosul pe care l-au lasat in
farfurie. Se adauga sare si se amesteca totul. Se lasa la racit complet.
Se serveste la temperatura camerei,
presarata cu parmezan ras daca doriti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu