Toba
Ingrediente
1.
2 stomace
de porc,
2.
1
intestin de porc,
3.
carne de
pe capul porcului,
4.
gusa,
jumatate de ficat,
5.
4
rinichi,
6.
2 inimi,
7.
1 limba
de porc si 1 limba de vitel cu sare,
8.
piper
boabe si foi de dafin.
Mod de
preparare
1. Am avut doua stomace de porc si un mat
de porc. Am fiert (la kukta) carne de pe capul porcului, gusa, jumatate de
ficat, 4 rinichi, 2 inimi, 1 limba de porc si 1 limba de vitel cu sare, piper
boabe si foi de dafin.
2. Dupa ce au fiertle-a taiat bucatele
mici. Cand a fost totul taiat am pus pe ele putin piper cayenne-chilli, piper
negru si un praf de sare.
3. In acest timp am carpit stomacele pe
ici, pe colo, si anume in punctele esentiale, acolo unde se rupsesera in
procesul curatarii.
4. Am purces la umplerea stomacelor de
porc. abia acum mi-am dat seama cat de mari sunt, asa ca nu mi-a ajuns
compozitia decat ptr un stomac si fundac.
5. Le-am pus pe fiecare in cate o oala, am
pus zeama de la fiertul carnurilor si le-am intepat cu un ac peste tot, ca sa
nu crape stomacul.
6. Le-am fiert cam o ora, la cel mai mic
foc posibil. Cand s-au mai racit, le-am scos din zeama, le-am pus pe tava mare
de la aragaz si le-am dus in balcon. Acolo le-am pus in cap fiecareia cate o
alta tava si pe tava, cate un bidon cu vin de 5l, ca sa se preseze, cat de cat
si sa se lege compozitia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu